Recensioner

Spec-r R1/S1

Spec-R är en ny spelare på marknaden som gör delar till Tamiya, X-Ray, Yokomo och Schumacher och numera två touringbilar, R1 respektive S1. En medlem i klubben har köpt den dyrare varianten (R1) och vi har klämt lite på den samt skickat ut den för misshandel på banan.

Den dyrare bilen med kolfiberchassie och massor av aluminiumdelar kostar ~1900:- medan den billigare bilen med glasfiberchassie och mindre aluminium kostar ~800:-.

Tekin R1/RS Pro

Tekin RS är reglage som till synes är det ultimata reglaget. Det är litet, har låg inre resistans, fläktlös, sensor/sensorlös/hybrid, vridmomentsbegränsning via strömbegränsning, turbo och förmodligen nåt jag glömt. Tekin R1 är identiskt med RS förutom att den saknar möjlighet till sensor.

Kyosho Fazer EP

VMK har två stycken Kyosho Fazer EP Rally som vi använder för att visa upp oss och låta ungdommar och äldre prova på. Dessa bilar har rullat otaliga accar med otroligt många förare av varierande kaliber. Från rena raceress som uppskattar deras, trots det låga priset, roliga respons och även lite utmanade karaktär till totala nybörjare som varv efter varv skrattar så tårarna rinner när bilen ena stunden är på taket andra stunden gör en framåtvolt för att sedan landa hårt på sidan och gunga vidare.